Koccus Oy Koskenkartano ja Tuula Suontamo Oy järjestävät koulutuspäivän

PUHTAUDEN KULMAKIVET KEITTIÖYMPÄRISTÖSSÄ


Puhtaus ei ole aina sitä, miltä silmämääräisesti arvioituna näyttää. Se on tullut selvästi esille monissa ennen ja jälkeen siivouksen eri toimitiloissa tehdyissä pintapuhtausmittauksissa. Keittiöympäristössä, jos missä, pintojen on oltava puhtaita näkyvästä liasta, mutta korkea hygieniataso edellyttää myös näkymättömän bakteerilian poistamista. Siivouskäytäntöjen tueksi ja riittävän puhtauden varmistamiseksi tarvitaan sekä hygieniamittauksia että tutkittua tietoa puhdistamisen lopputulokseen vaikuttavista tekijöistä. Pintapuhtausmittauksilla varmistettu siivouksen lopputulos tarjoaa faktatietoa keittiötilojen hygieniatasosta koko henkilökunnalle.

Nyt Sinulla on mahdollisuus tulla päivittämään tietojasi keittiöhygienian kulmakivistä. Aiheisiin paneudutaan sekä tutkimuksen että käytännön näkökulmasta. Päivän aikana perehdytään myös pintapuhtauden määrittämisessä hyödynnettäviin mittaustapoihin, kuten bakteerimääritykseen (Hygicult TPC), orgaanisen lian määritykseen (ATP-luminometri) ja pintapölymääritykseen (BM DustDetector). Lisäksi tilojen pintapuhtautta tarkastellaan UV-lampun valossa.

AIKA JA PAIKKA:
Tiistai 10.2.2009, Jyväskylä, Hotelli Alba
Tiistai 10.3.2009, Koskenkartano, Koski TL (www.koskenkartano.com)
Koulutukset ovat samansisältöiset!

KOULUTTAJAT:
Työntutkija, kouluttaja Jutta Kivikallio, Koccus Oy Koskenkartano
Tutkija-kouluttaja Tuula Suontamo, Tuula Suontamo Oy

KOHDERYHMÄ:
Keittiöhenkilökunta ja kaikki keittiöhygieniasta kiinnostuneet

TAVOITE:
Päivän tavoite on tutustua tutkimusten valossa keittiötilojen hygieniavaatimuksiin ja puhtauden laadunseurantaan. Päivän aikana etsitään nykyaikaisia siivoustyömenetelmiä, joilla saavutetaan hygieniavaatimusten mukaista puhtautta. Lisäksi koulutuksessa tutustutaan pintapuhtauden arviointiin UV-lampun valossa.

OSALLISTUMISMAKSU:
250 €/hlö + ALV 22 %
(Sisältää kirjallisen kurssimateriaalin ja ohjelmaan merkityn tarjoilun.)
Jos samasta laskutusosoitteesta osallistuu 2 tai useampia henkilöitä, koulutuksen hinta on 215 €/hlö + ALV 22 %.

Koskenkartanolla on mahdollisuus
1 kuljetukseen rautatie- ja linja-autoasemilta Salosta ja Loimaalta sekä pikavuoropysäkiltä valtatie 10 Koskelta.
2 yöpymiseen 2-4 hengen huoneissa, huonehinta 60 €

ILMOITTAUTUMINEN
Jyväskylän koulutukseen 3.2.2009 mennessä ja
Koskenkartanon koulutukseen 24.2.2009 mennessä
sähköpostilla osoitteeseen tarja.rajala@suontamo.fi tai jutta@koccus.com

OHJELMA (klo 8.30 -16.30)

8.30 – 8.45
Tervetuliaiskahvi

8.45 – 10.15
Tutkimustiedosta kättä pidempää käytäntöön
Biofilmi – keittiöhygienian kompastuskivi?
Mekaniikka parantaa hygieniaa
Mikä on siivousvälineesi kunto ja puhtaus?
Keittiön kriittiset pisteet siivouksen näkökulmasta

10.30 – 11.30
Työtapahygienia keittiötilojen siivouksessa
Puhtautta menetelmävalinnoin
Työtapahygienia siivoustyön suunnittelussa
Mitoituksesta apuväline keittiösiivoukseen

11.30 – 12.15
Lounas

12.15 – 13.30
Pintapuhtauden määrittämismenetelmät teoriassa
Tulikärpäsen entsyymi valaisee orgaanisen lian (ATP-luminometri)
Bakteerit näkyviksi elatusalustalle (Hygicult TPC)
Laser-säde laskee pölyhiukkasia (BM DustDetector)
UV-lamppu paljastaa saostumat ja pölyhiukkaset

13.30 – 13.45
Kahvi

13.45 – 15.00
Pintapuhtauden mittaaminen käytännössä, ryhmätyöt

15.00 – 16.00
Siivoustyön ohjeistaminen mittaustulosten valossa

16.00 – 16.30
Yhteenveto ja palautekeskustelu

TERVETULOA!



Takaisin Koulutukset-sivulle

Tuula Suontamo Oy | tuula@suontamo.fi | gsm 0400-521717 | PL 45 40101 JYVÄSKYLÄ
webdesign: Komia Design Oy